Emmmm...aha


salam..
ok, seperti yg dijanji dalam post saya sebelum nie, ni cek nk explain awat cek tak letak post baghu sejak bulan 1 lagi, ehe...Firstnye sbb time tu takde laptop, bg kat adik, awal bulan 3 baru dapat beli laptop. Then bulan 4 plak sibuk dengan karnival sukan...
Plus saya tgh usahakan sesuatu...haaaa...ehe...ni juz sbg pengisi hobi saya...
Ianya saya beri nama "PERMATA"...Permata adalah satu projek yg melibatkan pembuatan lirik lagu,serta nyanyian oleh diri saya sendiri meaning yg korang dengar tu,semua suara saya. Ok, ia bermula dari hujung bulan 12 aritu lagi. Didalam PERMATA terkandungnya 4 buah lagu nasyid yg berjudul:

  • Permata(lagu tema)
  • Kurniakanlah
  • Ummu Khansa
  • .......(tak terfikir lg,ahaha)
Saya pilih utk beri nama Permata kerana semua lagu yg setakat nie tercipta adalah berkenaan dengan sesuatu yg penting. So bagi saya, Permata adalah nama yg paling sesuai. Sepanjang projek nie berjalan, ianya takla setakat involve diri saya je. Sini saya nak ucapkan ribuan terima kasih kepada 2 insan yg telah sudi membantu saya dalam memilih serta menghasilkan lirik yg sesuai utk lagu2 tu dan juga terima kasih sbb sudi mendengar rakaman kasar lagu2 tu plus dengan komen yg diberi, semuanye sgt2 membantu. Terima kasih lg sekali. Eh lupe nk bgtau siapa diorang nie....emm,mereka ialah Zati Hanani dan lagi sorang ialah PGL...

Berkenaan dengan lagu2 saya tu, kalau korang tak minat, sori la ye, cek x dapat tolong...ehe...saya buat melodi lagu2 tu ikut melodi dan gaya yg saya sendiri minat..untuk lagu permata nie,saya ada letak dalam blog saya,kat tepi tu..kalau ade yg nk mendengar, saya highly recommend dengar guna earphone atau pn headphone...bynk efek saya letak,ahaha...best2...

lagu kurniakanlah cuma tinggal nak merakam je lagi, sedang mencari masa yg sesuai..lagu ummu khansa baru 80% lirik siap,lagu yg takde tajuk tu, dah ada idea nak buat tentang ape,dan dah ada sikit idea utk melodi, tp mcm yg saya cakapla,semua sikit2,ehe...so expect lagu ni paling last siapla...

emm...sini saya letak lirik untuk lagu PERMATA....
untuk lagu Kurniakanlah, saya dah letak dah dalam beberapa post sebelum nie...

PERMATA

hadirmu membuahkan senyuman..
wajahmu mengundang ketenangan..
hatimu berikanku kepastian..
bahawa dirimu yang aku nantikan..

ku meniti kerinduan ini
yang bersemi di kamar hati...
yang mendamba ikatan nan murni..
ku memendam kalimah nan suci..

(chorus)
Tuhan yang maha kuasa
Kau pendamkanlah cinta
bilakan tiba detiknya..
kau seri, serikanlah warnanya
seindah mutiara
agar ku kan bahgia
bersamanya
menuju mahligai sukma

duhai kasih
sungguh ku mengerti
bahwa kini
bayu
syariat menyapa

oh tuhan...
Kau kekalkanlah...
kerna bagiku dirinya
dihiasi santun bidadari...

(chorus- 3x)
(2nd-tuhan...ku yg maha esa..)
(3rd-mahligai cinta yg kudamba...
serikanlah seindah bintang di mlm hari..)

Tuhan yang maha kuasa
Kau pendamkanlah cinta
bilakan tiba detiknya..
kau seri, serikanlah warnanya
seindah mutiara(permata)
(moga)agar ku kan bahgia
bersamanya
menuju mahligai sukma

terserlahlah...
kalimah...
yang tersimpan....



ni ada download link..ahaha-->
Permata(rapidshare)
Permata(4shared)

~~~juz for fun..ehe~~~
~~~abeh laaa,kene gosipla aku psl lagu nie...ahaha~~~
~~~hasil nukilan hekenawang~~~


8 comments:

Anonymous said...

alhamdulillah..
jayyid! best lagu n lirik die..menanti lagu brikutnye:)

Anonymous said...

to Heikal:
Salam..
Lama x dgr kbr, nnt de masa kita borak2 lg ye..
Hehe da byk lgu skrg,tercapai jgk cita2 awk akhirnya..
All the best ya!!

hekenawang said...

siapakah anda? uhu

Anonymous said...

zati ni,not bad lgu permata
ade jiwang d ctu,hehe

hekenawang said...

owh...ehe...emm,ada jiwang eh? haha..buat2 tak tau plak

Hanhan.Rizky said...

bagai bayu yang menari dengan sepoy2,
bagai air yang mengalir ditengah beriak,
bagai hatimu yang mengalunkan nada islamiah.
kupanjatkan penuh do'a pada-Nya,
semoga bunga harum yang tumbuh di dadamu semakin merekah nan smerbak keseluruh jiwa raya.amiiin.....

hekenawang said...

amin...siapakah?

dr hakim said...

haikal jiwang sajer...bila ko nak blog aku kat ko...tahu la sombong skang